Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank

2021.12.23.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. március 22. 10:46

Összeolvad az MKB Bank a Budapest Bankkal, méghozzá jó okkal, és a későbbiekben további fejlemények is várhatóak.

Összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadását már tervezik egy ideje, és magáról a fúzióról is lehetett tudni, ám konkrétumok eddig még nem szivárogtak ki. Most azonban szinte minden részletet megtudtunk, amire ügyfélként szükségünk lehet, sőt, valamivel többet is. Az alábbi cikkünkből megtudhatod, mire kell majd számítanod, ha a Budapest Bank, az MKB Bank, vagy épp a Takarékbank ügyfele vagy.

Mi fog történni?

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadására 2022. március 31.-én kerül sor, és a Magyar Bankholding Zrt. tervei szerint ezzel meg lehet teremteni a bankcsoport egységes működésének alapját. A két bank fúziójából alakult cégcsoport átmeneti jelleggel MKB Bank Nyrt. néven folytatja a működést, de ez a későbbiekben változni fog. A Takarék Csoport – vagyis a Takarékbank – 2023 második negyedévében csatlakozik az egyesült bankhoz.

Miért van szükség a Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadására?

Elöljáróban meg kell jegyeznünk, hogy mindkét bank tulajdonosa – és a Takarék Csoporté is – a Magyar Bankholding Zrt., ez pedig továbbra is így marad, azaz az egyesülés nem befolyásolja a pénzintézetek ügyfelek számára is látható működését, hanem kizárólag a működtetésre lesz hatással, illetve a későbbiekben az egységes pénzügyi termékek bevezetése lesz még látványos változás.

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadásának célja Magyarország legmodernebb bankjának létrehozása, ami a stabilitást és a megbízhatóságot szolgálja, emellett pedig a már fejlesztés alatt álló, illetve a későbbiekben kifejlesztésre kerülő digitális megoldások által meg kívánja változtatni a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyfélélményt is.

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása mit hoz az ügyfelek számára?

A Budapest Bank és az MKB Bank termékei és szolgáltatásai az eddigiekben megszokott felületeken és módokon továbbra is elérhetőek maradnak az ügyfelek számára, tehát e tekintetben nem lesz változás. A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása után az ügyfelek továbbra is a honos bankfiókokban intézhetik a banki ügyeiket. Az egységes márkanevet és arculatot a tervek szerint 2023 elején vezetik be, tehát még a Takarékbank csatlakozása előtt.

Ugyan erre vonatkozó információ eddig még nem került nyilvánosságra, de valószínűsíthető, hogy a hitelkonstrukciók, illetve a számlacsomagok a Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása után változni fognak. Azok az ügyfelek, akiknek már meglévő hitele van valamelyik banknál, ebből a változásból nem fognak érzékelni semmit, viszont az új hitelek már egységesek lesznek. A számlacsomagokat illetően a bank nem kötelezheti az ügyfeleit a váltásra, ám valószínűleg érdemes lesz követni a fejleményeket, hiszen könnyen meglehet, hogy jóval kedvezőbb számlacsomagokat vezetnek majd be.

Milyen új digitális fejlesztések várhatóak?

A Magyar Bankholding Zrt. kiemelten kezeli a digitális bankolást, de más, korszerű megoldások bevezetését is tervezi, aminek okán máris folyamatban van egy innovatív, a legmagasabb szintű felhasználói élményt nyújtó bankolási felület fejlesztése, ami az ügyfelek igényeit fogja kiszolgálni. Erre vonatkozó konkrétumokat nem közöltek, tehát valószínű, hogy erről már csak a bevezetés után lehet fogalmunk, ám úgy hisszük, hogy kifejezetten fejlett rendszert ismerhetünk majd meg.

Mi lehet a következménye a Takarékbank csatlakozásának?

Gyakorlatilag semmi olyasmi, amit ne ismerhetnénk meg 2022 tavaszán, hiszen abban az esetben is ugyanaz fog történni, mint ami most, a Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadásakor. Valószínűsíthető, hogy a Takarék Csoport beolvadásának idejére a Magyar Bankholding Zrt. már végrehajtja az arculatváltást is, tehát a Takarékbank ügyfelei egyből az új, egyesült bankhoz kerülnek, de ebben az ügyben egyelőre csak találgatni lehet. Nem gondoljuk azonban, hogy túlságosan nagy változásokra kellene készülni, bár az biztos, hogy a banki termékek változni fognak.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,88% - 16,97%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A CVC kód titkai: hogyan véd meg a bankkártyás csalásoktól?

A CVC kód titkai: hogyan véd meg a bankkártyás csalásoktól?

2023.08.31.

A CVC kódot mindenki használta már, aki vásárolt az interneten. Ez az (általában) háromjegyű szám a bankkártya aláírás csíkján található, és ellenőrző szerepe van internetes vásárlások esetén. Hogy a vásárlás biztonságos legyen.

Tovább olvasom
Ezeket a szempontokat vedd figyelembe a bankszámla kiválasztása során!

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe a bankszámla kiválasztása során!

2021.01.02.

A bankszámla kiválasztása csak elsőre tűnik egyszerűnek, de jobb, ha figyelembe veszed alábbi szempontjainkat, hogy biztosan jól járj.

Tovább olvasom
Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel!

Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel!

2023.09.12.

Ha gyorsan kell egy bankszámla, akkor a megoldás az online igénylés. És ha már kényelmesen és gyorsan, online igényelünk bankszámlát, akkor a legkedvezőbb árú bankszámla lenne a legjobb. És mi a legkedvezőbb ár? Hát, ha ingyen van! Nyiss CIB ECO Bankszámlát online, akár ingyenes számlavezetéssel! A tökéletes megoldás. CIB ECO bankszámla.

Tovább olvasom
Miben különbözik a SWIFT kód és az IBAN szám?

Miben különbözik a SWIFT kód és az IBAN szám?

2023.07.14.

A SWIFT kódra és az IBAN számra nemzetközi utalásoknál lehet szükségünk. A Banknavigátor szakértői röviden és közérthetően elmagyarázzák, hogy mik ezek, és mire valók. És azt is, hogy ha szükségünk lesz rájuk, akkor hol találhatjuk meg ezeket.

Tovább olvasom