Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank

2021.12.23.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2022. március 22. 10:46

Összeolvad az MKB Bank a Budapest Bankkal, méghozzá jó okkal, és a későbbiekben további fejlemények is várhatóak.

Összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadását már tervezik egy ideje, és magáról a fúzióról is lehetett tudni, ám konkrétumok eddig még nem szivárogtak ki. Most azonban szinte minden részletet megtudtunk, amire ügyfélként szükségünk lehet, sőt, valamivel többet is. Az alábbi cikkünkből megtudhatod, mire kell majd számítanod, ha a Budapest Bank, az MKB Bank, vagy épp a Takarékbank ügyfele vagy.

Mi fog történni?

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadására 2022. március 31.-én kerül sor, és a Magyar Bankholding Zrt. tervei szerint ezzel meg lehet teremteni a bankcsoport egységes működésének alapját. A két bank fúziójából alakult cégcsoport átmeneti jelleggel MKB Bank Nyrt. néven folytatja a működést, de ez a későbbiekben változni fog. A Takarék Csoport – vagyis a Takarékbank – 2023 második negyedévében csatlakozik az egyesült bankhoz.

Miért van szükség a Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadására?

Elöljáróban meg kell jegyeznünk, hogy mindkét bank tulajdonosa – és a Takarék Csoporté is – a Magyar Bankholding Zrt., ez pedig továbbra is így marad, azaz az egyesülés nem befolyásolja a pénzintézetek ügyfelek számára is látható működését, hanem kizárólag a működtetésre lesz hatással, illetve a későbbiekben az egységes pénzügyi termékek bevezetése lesz még látványos változás.

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadásának célja Magyarország legmodernebb bankjának létrehozása, ami a stabilitást és a megbízhatóságot szolgálja, emellett pedig a már fejlesztés alatt álló, illetve a későbbiekben kifejlesztésre kerülő digitális megoldások által meg kívánja változtatni a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyfélélményt is.

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása mit hoz az ügyfelek számára?

A Budapest Bank és az MKB Bank termékei és szolgáltatásai az eddigiekben megszokott felületeken és módokon továbbra is elérhetőek maradnak az ügyfelek számára, tehát e tekintetben nem lesz változás. A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása után az ügyfelek továbbra is a honos bankfiókokban intézhetik a banki ügyeiket. Az egységes márkanevet és arculatot a tervek szerint 2023 elején vezetik be, tehát még a Takarékbank csatlakozása előtt.

Ugyan erre vonatkozó információ eddig még nem került nyilvánosságra, de valószínűsíthető, hogy a hitelkonstrukciók, illetve a számlacsomagok a Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása után változni fognak. Azok az ügyfelek, akiknek már meglévő hitele van valamelyik banknál, ebből a változásból nem fognak érzékelni semmit, viszont az új hitelek már egységesek lesznek. A számlacsomagokat illetően a bank nem kötelezheti az ügyfeleit a váltásra, ám valószínűleg érdemes lesz követni a fejleményeket, hiszen könnyen meglehet, hogy jóval kedvezőbb számlacsomagokat vezetnek majd be.

Milyen új digitális fejlesztések várhatóak?

A Magyar Bankholding Zrt. kiemelten kezeli a digitális bankolást, de más, korszerű megoldások bevezetését is tervezi, aminek okán máris folyamatban van egy innovatív, a legmagasabb szintű felhasználói élményt nyújtó bankolási felület fejlesztése, ami az ügyfelek igényeit fogja kiszolgálni. Erre vonatkozó konkrétumokat nem közöltek, tehát valószínű, hogy erről már csak a bevezetés után lehet fogalmunk, ám úgy hisszük, hogy kifejezetten fejlett rendszert ismerhetünk majd meg.

Mi lehet a következménye a Takarékbank csatlakozásának?

Gyakorlatilag semmi olyasmi, amit ne ismerhetnénk meg 2022 tavaszán, hiszen abban az esetben is ugyanaz fog történni, mint ami most, a Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadásakor. Valószínűsíthető, hogy a Takarék Csoport beolvadásának idejére a Magyar Bankholding Zrt. már végrehajtja az arculatváltást is, tehát a Takarékbank ügyfelei egyből az új, egyesült bankhoz kerülnek, de ebben az ügyben egyelőre csak találgatni lehet. Nem gondoljuk azonban, hogy túlságosan nagy változásokra kellene készülni, bár az biztos, hogy a banki termékek változni fognak.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Bankszámlák: meglepő eltérések lehetnek az árazásban

Bankszámlák: meglepő eltérések lehetnek az árazásban

2021.12.14.

Bankszámlát hosszú időre választunk. Nemritkán évtizedekre elkötelezzük magunkat egy bank és egy bankszámla mellett. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy nem csak a bankszámla kiválasztásánál érdemes körültekintően eljárnunk, hanem időnként érdemes felülvizsgálni a választásunkat, és pénzügyi szokásainknak megfelelőre váltani. Megnéztük ugyanis, és azt tapasztaltuk, hogy meglepő eltérések lehetnek a bankszámlák között árazásban.

Tovább olvasom
7 dolog, amit jó, ha tudsz a Revolut kártyáról

7 dolog, amit jó, ha tudsz a Revolut kártyáról

2023.08.22.

A Revolut kártya talán a legismertebb a nemzetközi kártyák közül. Sokan használják második vagy sokadik kártyaként, főként utazások alkalmával. Azonban talán még a használói sincsenek tisztában mindennel, amit a Revolut tud. A Banknavigátor szakértői segítenek abban, hogy mindenre kiterjedő ismeretekkel rendelkezzünk erről a kártyáról.

Tovább olvasom
Fedezd fel az Erste George Számla előnyeit és akcióit

Fedezd fel az Erste George Számla előnyeit és akcióit

2023.04.06.

Az Erste George Számla egy olyan lehetőség, amit érdemes kihasználnod, ha olcsó, kiszámítható és korszerű számlacsomagot keresel!

Tovább olvasom
6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

6 tipp, hogy megtaláld a legjobb bankszámlát vállalkozásod számára

2024.02.16.

A vállalkozásod sikerességéhez elengedhetetlen a megfelelő bankszámla kiválasztása. A vállalkozói bankszámla kiválasztása segíthet a pénzügyi hatékonyság növelésében, és a vállalkozásod stabil működésének biztosításában. Ebben a cikkben megosztunk hat szakértői tippet, amelyek segítenek neked megtalálni a legjobb bankszámlát a vállalkozásod számára.

Tovább olvasom