Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Széchenyi MAX+ hitelek: milyen konstrukciók közül választhatunk 2023-ban?

2023.02.22.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 19:48

A Széchenyi MAX+ hitelek 2023-ban is a vállalkozások rendelkezésére állnak; mutatjuk, hogy milyen feltételekkel és mit igényelhetsz!

Széchenyi MAX+ hitelek: milyen konstrukciók közül választhatunk 2023-ban?

A Széchenyi MAX+ hitelek évi fix 5%-os kamattal igényelhetőek, és ugyan ez magasabb, mint a korábbi évek hasonló konstrukcióinál, ám a jelenlegi piaci körülmények között ennél egyszerűen nincs jobb lehetőség, ha szeretnéd felvirágoztatni a vállalkozásodat, és ehhez hitelre lenne szükséged.

A Széchenyi Kártya Program folyamatosan idomul az aktuális gazdasági helyzethez, és ez most sincs másként: a Széchenyi MAX+ hitelek most is a lehető legjobbat nyújtják azoknak, akik jogosultak rá. A piaci kamatozású vállalkozói hitelek kamata a Buborhoz kötött – mértéke Bubor plusz 1-4% kamatfelár –, márpedig a Bubor értéke jelenleg 16,73 és 15% között van a futamidőtől függően. Az évi 5%-os kamat tehát kimondottan kedvezőnek mondható a piaci hitelekéhez képest, ráadásul ez a teljes futamidőre fix.

A program keretében jelenleg elérhető, a vállalkozás működésének finanszírozására fordítható Széchenyi MAX+ hitelek a következők:

 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+

 • Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

 • Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

Beruházási célok finanszírozására más konstrukciók igényelhetőek:

 • Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

 • Széchenyi Lízing MAX+

 • Széchenyi Mikrohitel MAX+

 • Agrár Széchenyi Beruházási hitel MAX+

Milyen vállalkozások igényelhetik a Széchenyi MAX+ hiteleket?

A Széchenyi MAX+ hitelek a kis- és középvállalkozások számára biztosítanak finanszírozást, és nincs megkötés a működési formára vonatkozóan.

A Széchenyi MAX+ hitelek feltételei:

 • legalább egy teljesen lezárt üzleti év; ez alól kivétel a Széchenyi Mikrohitel MAX+, amelyet induló vállalkozások is igényelhetnek,

 • a hitel igénylését megelőző 6 hónapban nem lehet 50%-nál nagyobb tulajdoni változás,

 • pozitív saját tőke és nyereséges gazdálkodás,

 • kizáró ok a NAV végrehajtás, a korábbi kifizetetlen bankhitel, illetve negatív bejegyzés a KHR rendszerben akár a vállalkozásra, akár annak tulajdonosaira vonatkozóan.

Fontos, hogy a bankok saját kockázatukra nyújtják a Széchenyi hiteleket is, így előfordulhat, hogy egy pénzintézet elutasít egy igénylést, de egy másik meghitelezi azt.

Széchenyi Folyószámlahitel MAX+

A Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a napi működés finanszírozására szolgál. A hitelkeret összege 1-250 millió forint közötti, a mértékét az éves árbevétel alapján állapítják meg, annak 15-25%-a lehet, a futamidő pedig 1, 2 vagy 3 év. A kamat évi fix 15%, a kezelési költség 0,5%, ám a 10%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. Kamatot negyedévente a hitelkeretből igénybe vett összegre, időarányosan kell fizetni, de a bankok a hitelkeretből igénybe nem vett összegre maximum évi 1% rendelkezésre tartási jutalékot számíthatnak fel, és ezen túl költség még a bírálati díj is, ami 30-320 ezer forint lehet.

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ csak meghatározott tevékenységet végző vállalkozások számára érhető el:

 • máshová nem sorolt egyéb szárazföldi személyszállítás,

 • taxis személyszállítás,

 • belvízi személyszállítás,

 • szállodai szolgáltatás,

 • üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás,

 • kempingszolgáltatás,

 • egyéb szálláshely-szolgáltatás,

 • éttermi, mozgó vendéglátás,

 • rendezvény étkeztetés,

 • italszolgáltatás,

 • utazásközvetítés,

 • utazásszervezés,

 • egyéb foglalás,

 • konferencia, kereskedelmi bemutató szervezés,

 • sport, szabadidős képzés,

 • előadó-művészeti kiegészítő tevékenység,

 • sportlétesítmény működtetése,

 • testedzési szolgáltatás,

 • fizikai közérzetet javító szolgáltatás,

 • máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység.

A hitel összege 1-300 millió forint között lehet. 

Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami forgóeszköz beszerzésére, illetve egyéb igénybe vett szolgáltatásokra és hitelkiváltásra használható fel. Az összege 1-250 millió forint között lehet, de csak az éves árbevétel 15-25%-a százaléka igényelhető, 150 milliós likviditási hitelnél két teljes, lezárt üzleti év az előírás, kivéve, ha a vállalkozás hitelkiváltási céllal igényli azt. A hitel futamideje 3 év, a törlesztést a legfeljebb 9 hónapos türelmi idő lejártát követően kell megkezdeni, havonta egyenlő részletekben. A kamat évi fix 15%, a kezelési költség 0,5%, ám a 10%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat mellett egyszeri költségként szerződéskötési díjat kell fizetni, ami a hitelösszeg 1,5%-a, de legfeljebb 1,5 millió forint.

Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő hitelcélok megvalósítására használható fel. A hitel összege 1-500 millió forint között lehet, de az igénylőnek legalább 10% önerővel kell rendelkeznie. A futamidő akár 10 év is lehet, a törlesztést a maximum 24 hónapos türelmi idő letelte után kell megkezdeni, a törlesztés pedig havonta, illetve negyedévente esedékes. A kamat évi fix 12,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 7,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ összege 1-500 millió forint között lehet, és az igénylőnek legalább 10% önerővel kell rendelkeznie. A futamidő akár 10 év is lehet, a törlesztést a maximum 24 hónapos türelmi idő letelte után kell megkezdeni, a törlesztés pedig havonta, illetve negyedévente esedékes. A kamat évi fix 12,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 7,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Széchenyi Mikrohitel MAX+

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ lényege, hogy akár induló vállalkozások is igénybe vehetik. A hitelcél lehet beruházás, forgóeszköz-beszerzés a hitelösszeg 20%-áig, illetve korábbi beruházási hitelek kiváltása. A hitel összege 1-50 millió forint között lehet, a futamidő maximum 120 hónap, a törlesztést pedig a maximum 24, ingatlanvásárlás esetén 36 hónapos türelmi idő leteltét követően kell megkezdeni. A kamat évi fix 22,5%, a kezelési költség 0,7%, ám a 17,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,7%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Széchenyi Lízing MAX+

A Széchenyi Lízing MAX+ lízingügyletek finanszírozására használható fel, kivétel a személygépjármű beszerzése. A finanszírozás összege 1-100 millió forint, a futamidő 1-7 év lehet. A kamat évi fix 14,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 9,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költség a 2,5%-os, de maximum 2,5 millió forint szerződéskötési díj.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.12.03.

Igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO! a mikrovállalkozások számára, azaz a legkisebbek segítése is napirendre került végre!

Tovább olvasom
Kedvező kamatozású vállalkozói hitelek – használd ki a lehetőségeket!

Kedvező kamatozású vállalkozói hitelek – használd ki a lehetőségeket!

2020.08.04.

Új céget alapítanál, de szükséged lenne némi tőkeinjekcióra, hogy megvalósítsd az álmaidat? Esetleg a már meglévő vállalkozásodat szeretnéd fejleszteni? Kedvező kamatozású vállalkozói hitelkonstrukciók várnak, amelyek segíthetnek beindítani az üzletedet, és általuk könnyebben érheted el a céljaidat!

Tovább olvasom
Milyen támogatást kapnak a vállalkozások jelenleg?

Milyen támogatást kapnak a vállalkozások jelenleg?

2020.07.13.

Ha vállalkozó vagy, akkor van rá némi esély, hogy egy igencsak nehéz időszakon vagy most túl, sőt, akár az is lehet, hogy még nem is sikerült teljesen leküzdened a problémákat, amelyeket a világjárvány, illetve a veszélyhelyzet kihirdetése okozott neked az utóbbi néhány hónapban. Éppen ezért jó, ha tudod, hogy milyen támogatást kapnak a vállalkozások jelenleg, hiszen, ha olyat találsz köztük, ami illik a helyzetedre, akkor viszonylag egyszerűen oldhatod meg a problémáidat.

Tovább olvasom
Lízingfinanszírozást igényelhetnek a vállalkozások

Lízingfinanszírozást igényelhetnek a vállalkozások

2021.07.28.

A lízingfinanszírozás újra népszerű, és ezt most a vállalkozások is kihasználhatják!

Tovább olvasom