Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Széchenyi MAX+ hitelek: milyen konstrukciók közül választhatunk 2023-ban?

2023.02.22.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. július 17. 19:48

A Széchenyi MAX+ hitelek 2023-ban is a vállalkozások rendelkezésére állnak; mutatjuk, hogy milyen feltételekkel és mit igényelhetsz!

Széchenyi MAX+ hitelek: milyen konstrukciók közül választhatunk 2023-ban?

A Széchenyi MAX+ hitelek évi fix 5%-os kamattal igényelhetőek, és ugyan ez magasabb, mint a korábbi évek hasonló konstrukcióinál, ám a jelenlegi piaci körülmények között ennél egyszerűen nincs jobb lehetőség, ha szeretnéd felvirágoztatni a vállalkozásodat, és ehhez hitelre lenne szükséged.

A Széchenyi Kártya Program folyamatosan idomul az aktuális gazdasági helyzethez, és ez most sincs másként: a Széchenyi MAX+ hitelek most is a lehető legjobbat nyújtják azoknak, akik jogosultak rá. A piaci kamatozású vállalkozói hitelek kamata a Buborhoz kötött – mértéke Bubor plusz 1-4% kamatfelár –, márpedig a Bubor értéke jelenleg 16,73 és 15% között van a futamidőtől függően. Az évi 5%-os kamat tehát kimondottan kedvezőnek mondható a piaci hitelekéhez képest, ráadásul ez a teljes futamidőre fix.

A program keretében jelenleg elérhető, a vállalkozás működésének finanszírozására fordítható Széchenyi MAX+ hitelek a következők:

 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+

 • Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

 • Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

Beruházási célok finanszírozására más konstrukciók igényelhetőek:

 • Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

 • Széchenyi Lízing MAX+

 • Széchenyi Mikrohitel MAX+

 • Agrár Széchenyi Beruházási hitel MAX+

Milyen vállalkozások igényelhetik a Széchenyi MAX+ hiteleket?

A Széchenyi MAX+ hitelek a kis- és középvállalkozások számára biztosítanak finanszírozást, és nincs megkötés a működési formára vonatkozóan.

A Széchenyi MAX+ hitelek feltételei:

 • legalább egy teljesen lezárt üzleti év; ez alól kivétel a Széchenyi Mikrohitel MAX+, amelyet induló vállalkozások is igényelhetnek,

 • a hitel igénylését megelőző 6 hónapban nem lehet 50%-nál nagyobb tulajdoni változás,

 • pozitív saját tőke és nyereséges gazdálkodás,

 • kizáró ok a NAV végrehajtás, a korábbi kifizetetlen bankhitel, illetve negatív bejegyzés a KHR rendszerben akár a vállalkozásra, akár annak tulajdonosaira vonatkozóan.

Fontos, hogy a bankok saját kockázatukra nyújtják a Széchenyi hiteleket is, így előfordulhat, hogy egy pénzintézet elutasít egy igénylést, de egy másik meghitelezi azt.

Széchenyi Folyószámlahitel MAX+

A Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a napi működés finanszírozására szolgál. A hitelkeret összege 1-250 millió forint közötti, a mértékét az éves árbevétel alapján állapítják meg, annak 15-25%-a lehet, a futamidő pedig 1, 2 vagy 3 év. A kamat évi fix 15%, a kezelési költség 0,5%, ám a 10%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. Kamatot negyedévente a hitelkeretből igénybe vett összegre, időarányosan kell fizetni, de a bankok a hitelkeretből igénybe nem vett összegre maximum évi 1% rendelkezésre tartási jutalékot számíthatnak fel, és ezen túl költség még a bírálati díj is, ami 30-320 ezer forint lehet.

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ csak meghatározott tevékenységet végző vállalkozások számára érhető el:

 • máshová nem sorolt egyéb szárazföldi személyszállítás,

 • taxis személyszállítás,

 • belvízi személyszállítás,

 • szállodai szolgáltatás,

 • üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás,

 • kempingszolgáltatás,

 • egyéb szálláshely-szolgáltatás,

 • éttermi, mozgó vendéglátás,

 • rendezvény étkeztetés,

 • italszolgáltatás,

 • utazásközvetítés,

 • utazásszervezés,

 • egyéb foglalás,

 • konferencia, kereskedelmi bemutató szervezés,

 • sport, szabadidős képzés,

 • előadó-művészeti kiegészítő tevékenység,

 • sportlétesítmény működtetése,

 • testedzési szolgáltatás,

 • fizikai közérzetet javító szolgáltatás,

 • máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység.

A hitel összege 1-300 millió forint között lehet. 

Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami forgóeszköz beszerzésére, illetve egyéb igénybe vett szolgáltatásokra és hitelkiváltásra használható fel. Az összege 1-250 millió forint között lehet, de csak az éves árbevétel 15-25%-a százaléka igényelhető, 150 milliós likviditási hitelnél két teljes, lezárt üzleti év az előírás, kivéve, ha a vállalkozás hitelkiváltási céllal igényli azt. A hitel futamideje 3 év, a törlesztést a legfeljebb 9 hónapos türelmi idő lejártát követően kell megkezdeni, havonta egyenlő részletekben. A kamat évi fix 15%, a kezelési költség 0,5%, ám a 10%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat mellett egyszeri költségként szerződéskötési díjat kell fizetni, ami a hitelösszeg 1,5%-a, de legfeljebb 1,5 millió forint.

Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő hitelcélok megvalósítására használható fel. A hitel összege 1-500 millió forint között lehet, de az igénylőnek legalább 10% önerővel kell rendelkeznie. A futamidő akár 10 év is lehet, a törlesztést a maximum 24 hónapos türelmi idő letelte után kell megkezdeni, a törlesztés pedig havonta, illetve negyedévente esedékes. A kamat évi fix 12,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 7,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ összege 1-500 millió forint között lehet, és az igénylőnek legalább 10% önerővel kell rendelkeznie. A futamidő akár 10 év is lehet, a törlesztést a maximum 24 hónapos türelmi idő letelte után kell megkezdeni, a törlesztés pedig havonta, illetve negyedévente esedékes. A kamat évi fix 12,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 7,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Széchenyi Mikrohitel MAX+

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ lényege, hogy akár induló vállalkozások is igénybe vehetik. A hitelcél lehet beruházás, forgóeszköz-beszerzés a hitelösszeg 20%-áig, illetve korábbi beruházási hitelek kiváltása. A hitel összege 1-50 millió forint között lehet, a futamidő maximum 120 hónap, a törlesztést pedig a maximum 24, ingatlanvásárlás esetén 36 hónapos türelmi idő leteltét követően kell megkezdeni. A kamat évi fix 22,5%, a kezelési költség 0,7%, ám a 17,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,7%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Széchenyi Lízing MAX+

A Széchenyi Lízing MAX+ lízingügyletek finanszírozására használható fel, kivétel a személygépjármű beszerzése. A finanszírozás összege 1-100 millió forint, a futamidő 1-7 év lehet. A kamat évi fix 14,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 9,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költség a 2,5%-os, de maximum 2,5 millió forint szerződéskötési díj.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

15,41% - 15,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Mekkora kölcsönt kaphat a cégem?

Mekkora kölcsönt kaphat a cégem?

2020.07.17.

Rengeteg kérdés érkezett hozzánk az utóbbi időben, ami arra vonatkozott, hogy mekkora kölcsönt kaphat egy cég a jelenlegi helyzetben, ám ez egy olyan problémakör, amire egyszerűen lehetetlen egy rövid mondattal válaszolni. Minden cég más és más, ahogy a pénzintézetek sem egyformák, így a hitel mértékének kérdése is számtalan tényezőtől függ.

Tovább olvasom
Milyen dokumentumok szükségesek az új Széchenyi hitelhez?

Milyen dokumentumok szükségesek az új Széchenyi hitelhez?

2020.08.17.

Az új Széchenyi hiteleket kizárólag vállalkozók, illetve vállalkozások igényelhetik, méghozzá az ide vonatkozó dokumentumok benyújtásával. Hogy milyen dokumentumokról is van szó, az alábbiakból kiderül!

Tovább olvasom
Jön a Széchenyi Kártya Program MAX!

Jön a Széchenyi Kártya Program MAX!

2022.08.26.

A Széchenyi Kártya Program MAX új lehetőségeket biztosít azoknak a hazai kis- és középvállalkozásoknak, amelyek szeretnék növelni a hatékonyságukat!

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom