Hirdetés

Széchenyi MAX+ hitelek: milyen konstrukciók közül választhatunk 2023-ban?

2023.02.22.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2023. február 22. 14:37

A Széchenyi MAX+ hitelek 2023-ban is a vállalkozások rendelkezésére állnak; mutatjuk, hogy milyen feltételekkel és mit igényelhetsz!

Széchenyi MAX+ hitelek: milyen konstrukciók közül választhatunk 2023-ban?

A Széchenyi MAX+ hitelek évi fix 5%-os kamattal igényelhetőek, és ugyan ez magasabb, mint a korábbi évek hasonló konstrukcióinál, ám a jelenlegi piaci körülmények között ennél egyszerűen nincs jobb lehetőség, ha szeretnéd felvirágoztatni a vállalkozásodat, és ehhez hitelre lenne szükséged.

A Széchenyi Kártya Program folyamatosan idomul az aktuális gazdasági helyzethez, és ez most sincs másként: a Széchenyi MAX+ hitelek most is a lehető legjobbat nyújtják azoknak, akik jogosultak rá. A piaci kamatozású vállalkozói hitelek kamata a Buborhoz kötött – mértéke Bubor plusz 1-4% kamatfelár –, márpedig a Bubor értéke jelenleg 16,73 és 15% között van a futamidőtől függően. Az évi 5%-os kamat tehát kimondottan kedvezőnek mondható a piaci hitelekéhez képest, ráadásul ez a teljes futamidőre fix.

A program keretében jelenleg elérhető, a vállalkozás működésének finanszírozására fordítható Széchenyi MAX+ hitelek a következők:

 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+

 • Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

 • Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

Beruházási célok finanszírozására más konstrukciók igényelhetőek:

 • Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

 • Széchenyi Lízing MAX+

 • Széchenyi Mikrohitel MAX+

 • Agrár Széchenyi Beruházási hitel MAX+

Milyen vállalkozások igényelhetik a Széchenyi MAX+ hiteleket?

A Széchenyi MAX+ hitelek a kis- és középvállalkozások számára biztosítanak finanszírozást, és nincs megkötés a működési formára vonatkozóan.

A Széchenyi MAX+ hitelek feltételei:

 • legalább egy teljesen lezárt üzleti év; ez alól kivétel a Széchenyi Mikrohitel MAX+, amelyet induló vállalkozások is igényelhetnek,

 • a hitel igénylését megelőző 6 hónapban nem lehet 50%-nál nagyobb tulajdoni változás,

 • pozitív saját tőke és nyereséges gazdálkodás,

 • kizáró ok a NAV végrehajtás, a korábbi kifizetetlen bankhitel, illetve negatív bejegyzés a KHR rendszerben akár a vállalkozásra, akár annak tulajdonosaira vonatkozóan.

Fontos, hogy a bankok saját kockázatukra nyújtják a Széchenyi hiteleket is, így előfordulhat, hogy egy pénzintézet elutasít egy igénylést, de egy másik meghitelezi azt.

Széchenyi Folyószámlahitel MAX+

A Széchenyi Folyószámlahitel MAX+ szabad felhasználású folyószámlahitel, ami a napi működés finanszírozására szolgál. A hitelkeret összege 1-250 millió forint közötti, a mértékét az éves árbevétel alapján állapítják meg, annak 15-25%-a lehet, a futamidő pedig 1, 2 vagy 3 év. A kamat évi fix 15%, a kezelési költség 0,5%, ám a 10%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. Kamatot negyedévente a hitelkeretből igénybe vett összegre, időarányosan kell fizetni, de a bankok a hitelkeretből igénybe nem vett összegre maximum évi 1% rendelkezésre tartási jutalékot számíthatnak fel, és ezen túl költség még a bírálati díj is, ami 30-320 ezer forint lehet.

Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

A Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ csak meghatározott tevékenységet végző vállalkozások számára érhető el:

 • máshová nem sorolt egyéb szárazföldi személyszállítás,

 • taxis személyszállítás,

 • belvízi személyszállítás,

 • szállodai szolgáltatás,

 • üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás,

 • kempingszolgáltatás,

 • egyéb szálláshely-szolgáltatás,

 • éttermi, mozgó vendéglátás,

 • rendezvény étkeztetés,

 • italszolgáltatás,

 • utazásközvetítés,

 • utazásszervezés,

 • egyéb foglalás,

 • konferencia, kereskedelmi bemutató szervezés,

 • sport, szabadidős képzés,

 • előadó-művészeti kiegészítő tevékenység,

 • sportlétesítmény működtetése,

 • testedzési szolgáltatás,

 • fizikai közérzetet javító szolgáltatás,

 • máshová nem sorolt egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység.

A hitel összege 1-300 millió forint között lehet. 

Széchenyi Likviditási Hitel MAX+

A Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, ami forgóeszköz beszerzésére, illetve egyéb igénybe vett szolgáltatásokra és hitelkiváltásra használható fel. Az összege 1-250 millió forint között lehet, de csak az éves árbevétel 15-25%-a százaléka igényelhető, 150 milliós likviditási hitelnél két teljes, lezárt üzleti év az előírás, kivéve, ha a vállalkozás hitelkiváltási céllal igényli azt. A hitel futamideje 3 év, a törlesztést a legfeljebb 9 hónapos türelmi idő lejártát követően kell megkezdeni, havonta egyenlő részletekben. A kamat évi fix 15%, a kezelési költség 0,5%, ám a 10%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat mellett egyszeri költségként szerződéskötési díjat kell fizetni, ami a hitelösszeg 1,5%-a, de legfeljebb 1,5 millió forint.

Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő hitelcélok megvalósítására használható fel. A hitel összege 1-500 millió forint között lehet, de az igénylőnek legalább 10% önerővel kell rendelkeznie. A futamidő akár 10 év is lehet, a törlesztést a maximum 24 hónapos türelmi idő letelte után kell megkezdeni, a törlesztés pedig havonta, illetve negyedévente esedékes. A kamat évi fix 12,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 7,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ összege 1-500 millió forint között lehet, és az igénylőnek legalább 10% önerővel kell rendelkeznie. A futamidő akár 10 év is lehet, a törlesztést a maximum 24 hónapos türelmi idő letelte után kell megkezdeni, a törlesztés pedig havonta, illetve negyedévente esedékes. A kamat évi fix 12,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 7,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Széchenyi Mikrohitel MAX+

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ lényege, hogy akár induló vállalkozások is igénybe vehetik. A hitelcél lehet beruházás, forgóeszköz-beszerzés a hitelösszeg 20%-áig, illetve korábbi beruházási hitelek kiváltása. A hitel összege 1-50 millió forint között lehet, a futamidő maximum 120 hónap, a törlesztést pedig a maximum 24, ingatlanvásárlás esetén 36 hónapos türelmi idő leteltét követően kell megkezdeni. A kamat évi fix 22,5%, a kezelési költség 0,7%, ám a 17,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,7%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költségek a szerződéskötési díj, amely a hitelösszeg 2%-a, de legfeljebb 2 millió forint, a folyósítási jutalék, amely 15 ezer forint, de ezeken kívül az értékbecslés, a hitelbiztosítéki nyilvántartásba történő bejegyzés és a közjegyzői okiratba foglalás díja is lehetséges, ha fedezetre van szükség a hitel igényléséhez.

Széchenyi Lízing MAX+

A Széchenyi Lízing MAX+ lízingügyletek finanszírozására használható fel, kivétel a személygépjármű beszerzése. A finanszírozás összege 1-100 millió forint, a futamidő 1-7 év lehet. A kamat évi fix 14,5%, a kezelési költség 0,5%, ám a 9,5%-os kamattámogatásnak, illetve a 0,5%-os kezelésiköltség-támogatásnak köszönhetően a költség évi fix 5,00%. A kamat melletti költség a 2,5%-os, de maximum 2,5 millió forint szerződéskötési díj.

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Nézzük át a Széchenyi GO! konstrukciókat részletesen

Nézzük át a Széchenyi GO! konstrukciókat részletesen

2021.08.29.

A Széchenyi GO! konstrukciókat érdemes részletesen is megismerni, hiszen sokat segíthetnek a vállalkozásod sikeresebbé tételében – lássuk, mit kell tudni róluk!

Tovább olvasom
Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

Melyik bankoknál igényelhetők a Széchenyi MAX hitelek?

2022.09.29.

A bankok már felkészültek a nagy rohamra, így már igényelhetők az új Széchenyi MAX hitelek, amit a kisvállalkozások szuperkedvezményes hitelének is neveznek. Az új Széchenyi MAX hitelek elsősorban a mikrovállalkozások számára nyújtanak kedvező kamatozású vállalkozói hiteleket az átmeneti likviditási problémák áthidalására.

Tovább olvasom
Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program Krízishiteleit!

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Program Krízishiteleit!

2021.05.10.

A Széchenyi Kártya Program Krízishitelei komoly segítséget nyújtanak a vállalkozásoknak, és most egy olyan változást is bejelentettek, amely segíthet teljesen visszaállítani a korábbi állapotokat is!

Tovább olvasom
Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

Már igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO!

2021.12.03.

Igényelhető a Széchenyi Mikrohitel GO! a mikrovállalkozások számára, azaz a legkisebbek segítése is napirendre került végre!

Tovább olvasom