Személyi kölcsön jövedelemigénye – mire számítsunk?

2020.09.22.
Szerző: Banknavigator

A személyi kölcsönök igénylésekor számos követelményt támasztanak az ügyfelek irányába, amelyeket teljesíteniük kell, ha meg akarják kapni az áhított pénzösszeget. Ezek egyike a minimális jövedelem, ami bankonként eltérő, emellett összegfüggő is.

Személyi kölcsön jövedelemigénye – mire számítsunk?

Az, hogy a személyi kölcsön jövedelemigénye bankonként eltérő, nem újdonság, hiszen ugyanez elmondható a hitelek egyéb kondícióiról is: a maximális összeg, a futamidő, de főleg a THM minden banknál más és más, mivel a piaci versenyben csak így képesek valamiben jobbak lenni, mint a konkurencia. Teljesen érthető folyamatok ezek, azonban sokaknak okoz az problémát, hogy ha a minimálisan elvárt jövedelemmel rendelkeznek, miért utasítják el a hitelkérelmüket.

Ha egy átlagot veszünk alapul, a legtöbben az egymillió forintos sávban mozognak, vagyis a leggyakrabban ezt az összeget igénylik személyi kölcsönként. Ehhez minimum egy minimálbérre van szükség, bár, mint fentebb írtuk, ez bankonként eltérő. Ha ennél alacsonyabb összegre van szükség, akkor természetesen továbbra is elég lesz a minimálbér, mivel hosszabb futamidőnél alacsonyabb törlesztőrészletre lehet számítani, így az összeg folyósítható. De mi történik, ha magasabb összeget szeretnénk igényelni?

Ekkor jelenik meg a képletben a JTM szabályozás, ami kimondja, hogy a jövedelem 50, illetve 60%-ig terhelhető hiteltörlesztéssel, az utóbbiig pedig csak abban az esetben, ha a havi nettó jövedelem eléri az 500.000 forintot. A maximális futamidő általában 96 hónap, ám ez is lehet kevesebb, illetve nagyon ritka esetekben 12 hónappal több. Ezek alapján a maximális futamidőre igényelhető az 1 millió forintos személyi kölcsön akár minimálbérrel is, de ennél magasabb összegnél már lehetnek problémák. Érdemes a pontosabb adatokért a választott bank hitelkalkulátorát használni, mert így elkerülhetőek a felesleges körök.

És hogy hogyan válassz bankot? Ez a legegyszerűbb! Csupán oldalunkat kell használnod a hitelek összehasonlításához, és ki kell közülük választanod, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek!

Amennyiben kérdésed lenne a személyi kölcsönökkel, illetve az igénylésük menetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

Megújuló Hitel

THM

20,74 - 24,60%

Futamidő

13-57 hónap

Hitelösszeg

100.000 - 1.500.000 Ft

§

További állásajánlatok