Hirdetés

Személyi kölcsön jövedelemigénye – mire számítsunk?

2020.09.22.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 22. 08:28

A személyi kölcsönök igénylésekor számos követelményt támasztanak az ügyfelek irányába, amelyeket teljesíteniük kell, ha meg akarják kapni az áhított pénzösszeget. Ezek egyike a minimális jövedelem, ami bankonként eltérő, emellett összegfüggő is.

Személyi kölcsön jövedelemigénye – mire számítsunk?

Az, hogy a személyi kölcsön jövedelemigénye bankonként eltérő, nem újdonság, hiszen ugyanez elmondható a hitelek egyéb kondícióiról is: a maximális összeg, a futamidő, de főleg a THM minden banknál más és más, mivel a piaci versenyben csak így képesek valamiben jobbak lenni, mint a konkurencia. Teljesen érthető folyamatok ezek, azonban sokaknak okoz az problémát, hogy ha a minimálisan elvárt jövedelemmel rendelkeznek, miért utasítják el a hitelkérelmüket.

Ha egy átlagot veszünk alapul, a legtöbben az egymillió forintos sávban mozognak, vagyis a leggyakrabban ezt az összeget igénylik személyi kölcsönként. Ehhez minimum egy minimálbérre van szükség, bár, mint fentebb írtuk, ez bankonként eltérő. Ha ennél alacsonyabb összegre van szükség, akkor természetesen továbbra is elég lesz a minimálbér, mivel hosszabb futamidőnél alacsonyabb törlesztőrészletre lehet számítani, így az összeg folyósítható. De mi történik, ha magasabb összeget szeretnénk igényelni?

Ekkor jelenik meg a képletben a JTM szabályozás, ami kimondja, hogy a jövedelem 50, illetve 60%-ig terhelhető hiteltörlesztéssel, az utóbbiig pedig csak abban az esetben, ha a havi nettó jövedelem eléri az 500.000 forintot. A maximális futamidő általában 96 hónap, ám ez is lehet kevesebb, illetve nagyon ritka esetekben 12 hónappal több. Ezek alapján a maximális futamidőre igényelhető az 1 millió forintos személyi kölcsön akár minimálbérrel is, de ennél magasabb összegnél már lehetnek problémák. Érdemes a pontosabb adatokért a választott bank hitelkalkulátorát használni, mert így elkerülhetőek a felesleges körök.

És hogy hogyan válassz bankot? Ez a legegyszerűbb! Csupán oldalunkat kell használnod a hitelek összehasonlításához, és ki kell közülük választanod, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek!

Amennyiben kérdésed lenne a személyi kölcsönökkel, illetve az igénylésük menetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

Változnak a JTM szabályai - könnyebben kapunk hitelt januártól

2021.11.22.

Jövő év elejétől megváltoznak a JTM szabályai, így könnyebben juthatunk majd hitelhez. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató bennünket véd, és bár enyhítettek a szigoron, a gyeplőt nem engedték el teljesen. Mutatjuk, hogy milyen esetekben kaphatunk könnyebben hitelt januártól.

Tovább olvasom
Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

Szigorúbb feltételek jönnek a jövedelem terhelhetőségében hiteligénylésnél

2023.05.18.

2023. július elsejétől változnak a jövedelem terhelhetőségének szabályai hiteligénylésnél. Mivel a szabály alacsonyabb terhelhetőséget enged meg, a felvehető hitelösszeg is alacsonyabb lesz. Ez azonban nem fog mindenkit érinteni. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

Milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel?

2020.05.14.

Az, hogy pontosan milyen feltételekkel vehető fel egy lakáshitel, banktól függ, ám vannak általános feltételek is, amelyek mindenhol megegyeznek. Ha lakást szeretnél vásárolni, és elegendő pénz híján hitelt szeretnél felvenni hozzá, akkor érdemes tisztában lenned ezekkel, mert időt és pénzt takaríthatsz meg a megfelelő felkészüléssel.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

Hitelfelvétel kisokos: mit jelent a JTM mutató?

2022.09.27.

A JTM mutatóról mindenkinek tudnia kell, aki hitelt készül igényelni – ha Te is ebben a helyzetben vagy, érdemes tovább olvasnod!

Tovább olvasom