Hirdetés

Fontos tudnivalók, ha Raiffeisen Személyi kölcsön felvételét fontolgatod

2023.01.04.
Szerző: Banknavigator
Utoljára módosítva: 2023. január 4. 13:28

A Raiffeisen Személyi kölcsön felvétele egyszerű és gyors, de érdemes tisztában lenni minden tudnivalóval, hogy elkerülhesd a buktatókat.

Fontos tudnivalók, ha Raiffeisen Személyi kölcsön felvételét fontolgatod

A Raiffeisen Személyi kölcsön felvételéhez nincs szükség túl sok dologra; elég a szándék, illetve néhány dokumentum, de a feltételek teljesítéséről sem szabad megfeledkezni. Ha ugyanis valami hibádzik, a „jutalom” a kérelem elutasítása lesz, ezért jobb előre tájékozódni, és minden apró részletet megtudni, kezdve a kondíciókkal, egészen a feltételekig.

Ha érdekel a Raiffeisen Személyi kölcsöne, akkor ez a cikk neked szól, hiszen mindent összegyűjtöttünk benne, amit erről a hitelkonstrukcióról tudni érdemes.

A Raiffeisen Személyi kölcsönének kondíciói

A Raiffeisen Személyi kölcsön esetében a THM 14,8-25,0%, a kölcsönösszeg 300 ezertől 8 millió forintig terjedhet, a futamidő 36-84 hónap, azaz 3-7 év lehet, a törlesztőrészlet pedig a futamidő végéig fix. 

A Raiffeisen Személyi kölcsön szabad felhasználású, tehát akár lakásfelújításra, energetikai korszerűsítésre, új vagy használt autó vásárlására, illetve akár tanulmányok finanszírozására is költhető, de természetesen a sor még sokáig folytatható lenne.

Lényeges még tudni, hogy a Raiffeisen Személyi kölcsönhöz számos kedvezmény is kapcsolódik, így például a jövedelem mértékéhez, vagy az aktív számlahasználathoz kötött.

A Raiffeisen Személyi kölcsönének feltételei

Mint minden hitelkonstrukció, úgy a Raiffeisen Személyi kölcsöne is feltételekhez kötött, amelyeket teljesíteni kell, ha meg szeretnénk kapni a hitelt.

Az igazolt, havi, nettó jövedelemnek – adóstárs nélkül – el kell érnie a 180 ezer forintot, adóstárssal történő igénylés esetén pedig az egyik adósnak minimum 180 ezer, a másiknak pedig minimum 133 ezer forint igazolt, havi, nettó jövedelemmel kell rendelkeznie.

Ha egyedüli igénylőről van szó, a minimum életkor a betöltött 21. életév, ha viszont az igénylő elmúlt már 18, de még nem töltötte be a 21. életévét, vagy a kölcsön lejáratakor már betölti a 71. életévét, adóstársat kell bevonnia, aki megfelel ennek és a további hiteligénylési feltételeknek is.

A minimum három hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony és a jelenlegi munkahelyen már lejárt próbaidő szintén elvárás, amennyiben munkavállalóról van szó; egyéni vállalkozók és társas vállalkozások tulajdonosai esetében minimum 12 hónapos folyamatos gazdasági tevékenységre és egy lezárt üzleti évre van szükség.

A Raiffeisen Személyi kölcsön felvételéhez szükséges dokumentumok

A Raiffeisen Személyi kölcsönének felvételéhez dokumentumokra is szükség van, ám ezek beszerzése gyakorlatilag nem vesz igénybe időt, hiszen csak az ilyenkor szokásos dolgokra van szükség: személyi igazolványra és lakcímkártyára.

A legtöbb személyi kölcsön esetében munkáltatói igazolást és bankszámlakivonatokat is kér a bankok többsége, ám a Raiffeisen Személyi kölcsönénél ez némiképp másként van:

  • ha az igénylő alkalmazott, a hitelösszeg pedig maximum 5 millió forint, akkor csak a háromhavi bankszámlakivonatot kell benyújtani, de a Raiffeisen Banknál vezetett bankszámlára érkező jövedelem esetén még bankszámlakivonat sem kell,

  • ha a jövedelem nem a Raiffeisen Bankhoz érkezik, a háromhavi bankszámlakivonat benyújtása elegendő, vagyis munkáltatói igazolásra, vagy elektronikus keresetkimutatásra nincs szükség,

  • ha pedig a jövedelem a bankhoz érkezik, és eléri a 133 ezer forintot, sem bankszámlakivonatra, sem munkáltatói igazolásra, vagy elektronikus keresetkimutatásra nem lesz szükség.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a Raiffeisen Személyi kölcsöne, hasonlítsd össze oldalunkon a bankok legjobb ajánlataival, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt, majd indítsd el az igénylési folyamatot online, mindössze néhány kattintással!

Kalkulátorok

Archívum

Ajánlott hitelek

Promóció

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 19,81%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések