Széchenyi Beruházási hitel Plusz

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

Kamat 4,5%
Futamidő 60 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Sberbank

Széchenyi Beruházási hitel Plusz

Kamat 4,5%
Futamidő 13 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A megújított Széchenyi Kártya Program egyik friss eleme a Széchenyi beruházási hitel plusz, amely sokrétűen használható fel és számos más előnnyel is rendelkezik azon vállalkozások számára, amelyek fejleszteni szeretnének.

A Széchenyi hitelt igénylő, hivatalos nevén Széchenyi Kártya Programban résztvevő vállalkozások államilag támogatott hitelt vehetnek fel különböző célokra. A Széchenyi beruházási hitel plusz arra hivatott, hogy a beruházásokat érintő kiadásokban segítse a hazai cégeket.

A Széchenyi hitelprogramot – amely a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre – idén átalakították, bizonyos elemei megváltoztak, méghozzá azért, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesést ellensúlyozva tudják segíteni a vállalkozásokat.

A következő termékekkel bővült a Széchenyi hitel: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, Széchenyi kártya folyószámlahitel plusz, Széchenyi likviditási hitel, Széchenyi beruházási hitel plusz, agrár Széchenyi kártya plusz. A Széchenyi hitel új konstrukcióinak a feladata az, hogy a vállalkozásokat segítsék a járványidőszak jelentette komolyabb kihívásokban. A hiteltermékek céljait, feltételrendszerét ennek megfelelően alakították ki.

Ami a Széchenyi beruházási hitel pluszt jelenti, az ebben a konstrukcióban felvett kölcsön nemcsak beruházásokra használható fel, hanem a hitelcélhoz kapcsolódó forgóeszközök is finanszírozhatók belőle. Minimum 500 ezer, legfeljebb 1 milliárd forintot lehet igényelni, a futamidő legfeljebb 10 év, van türelmi idő (maximum 24 hónap) a törlesztés kezdetéig, a nettó ügyleti kamat 0,5 százalék/év, a kezelési költséget az állam fizeti, a szerződéskötés díja egyszeri 1,5 százalék, legfeljebb 1,5 millió forint, a folyósítási jutalék folyósításonként 15 ezer forint.

A Széchenyi beruházási hitel plusz előnyei közé tartozik, hogy széles körben alkalmas beruházási célok megvalósítására, állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással rendelkezik, akár 1 milliárd forint hitelösszeg igényelhető, 10 éves futamidőre is választható, valamint – a többi Széchenyi hitelhez hasonlóan – az ország több mint 200 pontján igényelhető. Minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott többi feltételnek.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A program keretében felvett hitel a mikro-, kis-, és középvállalkozások fejlesztési céljait hivatott segíteni. A beruházási célok mellett a felvett összeg a hitelcélhoz kapcsolódó forgóeszközök finanszírozására is fordítható.

Minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott többi feltételnek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáiban érdemes érdeklődni első körben. Ha megvan a számunkra megfelelő konstrukció, és meg is felelünk a feltételeknek, ki kell választani az egyik forgalmazó kereskedelmi bankot. Nem mindegy, melyiket, mert a pénzintézetek különböző kondíciókkal dolgoznak.

A következő dokumentumokra mindenképpen: vállalkozási formának és a hiteltípusnak megfelelő igénylési lap, az elmúlt időszak gazdálkodási adatai (SZJA/EVA/KATA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok), nemleges adóigazolás, az igénylő cégjegyzésre jogosult személyes okmányai, kezes, vagy kezesek okmányainak fénymásolata, nyilatkozat és kezesi záradék, és a hitelcél szerinti beruházásra vonatkozó dokumentumok.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcél lehet ingatlan vásárlás, építés, vagy fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20 százalékáig), részvény, üzletrész, egyéb társasági részesedés vásárlása, vagy akár a a vállalkozás beruházási hitelének kiváltása. Természetesen egyes céloknak akadnak plusz feltételei, amelyek részleteiről tájékozódni kell.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

Milyen feltételekkel igényelhető a Budapest Bank Privát Kölcsöne?

2021.01.22.

A Budapest Bank Privát Kölcsön egy viszonylag új konstrukció; az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

Az 5 leggyakoribb befektetői hiba

2021.01.20.

A befektetői hibák elkövetése komoly anyagi következményekkel járhat, ezért – ha szeretnéd befektetni a pénzedet – érdemes elkerülnöd az alábbi lista összes elemét!

Tovább olvasom
A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

A sikeres vállalkozók 7 tulajdonsága

2021.01.19.

Sikeres vállalkozó szeretnél lenni? Olvasd el alábbi cikkünket, amiből megtudhatod, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezned!

Tovább olvasom
Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

Tippek a pénzügyi tervezéshez vállalkozóknak

2021.01.18.

A pénzügyi tervezés a mindennapi életben is alapvető fontosságú, egy vállalkozás sikerességéhez azonban egyenesen elengedhetetlen!

Tovább olvasom