Széchenyi Beruházási hitel Plusz

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

Sberbank

Széchenyi Beruházási hitel Plusz

Kamat 4,5%
Futamidő 13 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
4,5%

Futamidő
13 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
MKB

Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

Kamat 4,5%
Futamidő 60 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
4,5%

Futamidő
60 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A megújított Széchenyi Kártya Program egyik friss eleme a Széchenyi beruházási hitel plusz, amely sokrétűen használható fel és számos más előnnyel is rendelkezik azon vállalkozások számára, amelyek fejleszteni szeretnének.

A Széchenyi hitelt igénylő, hivatalos nevén Széchenyi Kártya Programban résztvevő vállalkozások államilag támogatott hitelt vehetnek fel különböző célokra. A Széchenyi beruházási hitel plusz arra hivatott, hogy a beruházásokat érintő kiadásokban segítse a hazai cégeket.

A Széchenyi hitelprogramot – amely a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre – idén átalakították, bizonyos elemei megváltoztak, méghozzá azért, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesést ellensúlyozva tudják segíteni a vállalkozásokat.

A következő termékekkel bővült a Széchenyi hitel: Széchenyi munkahelymegtartó hitel, Széchenyi kártya folyószámlahitel plusz, Széchenyi likviditási hitel, Széchenyi beruházási hitel plusz, agrár Széchenyi kártya plusz. A Széchenyi hitel új konstrukcióinak a feladata az, hogy a vállalkozásokat segítsék a járványidőszak jelentette komolyabb kihívásokban. A hiteltermékek céljait, feltételrendszerét ennek megfelelően alakították ki.

Ami a Széchenyi beruházási hitel pluszt jelenti, az ebben a konstrukcióban felvett kölcsön nemcsak beruházásokra használható fel, hanem a hitelcélhoz kapcsolódó forgóeszközök is finanszírozhatók belőle. Minimum 500 ezer, legfeljebb 1 milliárd forintot lehet igényelni, a futamidő legfeljebb 10 év, van türelmi idő (maximum 24 hónap) a törlesztés kezdetéig, a nettó ügyleti kamat 0,5 százalék/év, a kezelési költséget az állam fizeti, a szerződéskötés díja egyszeri 1,5 százalék, legfeljebb 1,5 millió forint, a folyósítási jutalék folyósításonként 15 ezer forint.

A Széchenyi beruházási hitel plusz előnyei közé tartozik, hogy széles körben alkalmas beruházási célok megvalósítására, állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással rendelkezik, akár 1 milliárd forint hitelösszeg igényelhető, 10 éves futamidőre is választható, valamint – a többi Széchenyi hitelhez hasonlóan – az ország több mint 200 pontján igényelhető. Minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott többi feltételnek.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi Beruházási hitel Plusz - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A program keretében felvett hitel a mikro-, kis-, és középvállalkozások fejlesztési céljait hivatott segíteni. A beruházási célok mellett a felvett összeg a hitelcélhoz kapcsolódó forgóeszközök finanszírozására is fordítható.

Minden olyan kkv igényelheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása, és megfelel a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában meghatározott többi feltételnek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáiban érdemes érdeklődni első körben. Ha megvan a számunkra megfelelő konstrukció, és meg is felelünk a feltételeknek, ki kell választani az egyik forgalmazó kereskedelmi bankot. Nem mindegy, melyiket, mert a pénzintézetek különböző kondíciókkal dolgoznak.

A következő dokumentumokra mindenképpen: vállalkozási formának és a hiteltípusnak megfelelő igénylési lap, az elmúlt időszak gazdálkodási adatai (SZJA/EVA/KATA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok), nemleges adóigazolás, az igénylő cégjegyzésre jogosult személyes okmányai, kezes, vagy kezesek okmányainak fénymásolata, nyilatkozat és kezesi záradék, és a hitelcél szerinti beruházásra vonatkozó dokumentumok.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcél lehet ingatlan vásárlás, építés, vagy fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20 százalékáig), részvény, üzletrész, egyéb társasági részesedés vásárlása, vagy akár a a vállalkozás beruházási hitelének kiváltása. Természetesen egyes céloknak akadnak plusz feltételei, amelyek részleteiről tájékozódni kell.

Previous

Next

Legutóbbi blogbejegyzések

Hitelkártya igénylésének feltételei

Hitelkártya igénylésének feltételei

2021.06.11.

Volt már szó arról, hogy hogyan használhatod megfelelően a hitelkártyádat, arról viszont még nem, hogy mit tegyél akkor, ha hitelkártyát igényelnél. A feltételei nem teljesíthetetlenek, és ha valóban tudod magad tartani a megfelelő használathoz, akkor csak nyerhetsz vele!

Tovább olvasom
Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

Milyen támogatások igényelhetőek 40 év felett?

2021.06.10.

Támogatások igényelhetőek akár 40 éves kor felett is, méghozzá nem is csak egyféle – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

Milyen kizáró okok vannak személyi kölcsön igénylése esetén?

2021.06.09.

Kizáró okok minden hitel, így a személyi kölcsönök igénylésénél is vannak – az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Tovább olvasom
A faktorálás legfőbb előnyei

A faktorálás legfőbb előnyei

2021.06.08.

A faktorálás az üzleti élet egyik leghatékonyabb segítője, aminek számos előnye van – az alábbiakból mindent megtudhatsz róla.

Tovább olvasom